Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

μια θέση στον...ήλιο

Παρακολουθήσαμε χθες την ποδοσφαιρική "πανδεσία" μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου (2-1). Με ένα ακυρωθέν γκολ του άτολμου μέχρι το 2-0 Πανιωνίου, σηματοδοτώντας όμως την αποκατάσταση της τάξης, ως εξής:
1. Ο ΠΑΟ δεν είχε περιθώρια για απώλεια βαθμού πριν τον αγώνα για το Champions League, στον οποίο πρέπει το γήπεδο να γεμίσει.
2. Ο Πανιώνιος δεν πρέπει να "τσιμπάει" βαθμούς από 'δω και από 'κει, θέτοντας σε κίνδυνο τις εξαγγελίες της Αθλητικής Κυριακής, στην αρχή του 2ου γύρου, ότι η Λάρισα (του Κ.Πηλαδάκη και όχι του Ουζουνίδη, ή έστω κάποιου ποδοσφαιριστή - γιατί οι πρόεδροι πλέον παίζουν...μπάλα) θα καταλάβει την 5η θέση που οδηγεί στα play-offs. Γι' αυτό εξάλλου και ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Άρης τίθενται συνεχώς σε αγώνες ενάντια σε αντιπάλους αλλά και διαιτητές. Συγκεκριμένα, για τον Πανιώνιο - επειδή τον παρακολουθώ - αναφέρω τους αγώνες της Τούμπας (το σάλτο μορτάλε του διεθνούς φήμης Κονσεϊσάο δόθηκε πέναλτι), με τον Εργοτέλη (όλη η Ελλάδα είδε πέναλτι, εκτός από το διαιτητή), με Ολυμπιακό (2 γκολ οφ-σάιντ και πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου που δεν δόθηκε-καθότι το Καραϊσκάκη πρέπει στην Ελλάδα να είναι το Μπαράντ Ντουρ του Άρχοντα των Δακτυλιδιών "Σωκράτη"), κ.ά. Και αν ο Άρης έχει συνεχώς λόγο διαμαρτυρίας, ο Πανιώνιος υπομένει καρτερικά και στωικά τη μοίρα του στη Superleague, προβάλλοντας τα αθλητικά ιδεώδη (;) σε ένα κόσμο ποδοσφαιρικής σαπίλας.
Προσοχή όμως κύριοι, γιατί υπάρχουν ακόμη hobbits στο ποδόσφαιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου